WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN. PRIVE OF IN GROEPSVERBAND

Maak kennis met verschillende technieken om je weerbaarheid te vergroten

VROUW VEILIG

BRI MARTIAL ARTS SELF DEFENCE - A CIVILIAN PROTECTION ART. 
WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN  -  WORKSHOP OP MAAT.

Maak kennis met verschillende technieken om je weerbaarheid te vergroten. De zelfverdedigingslessen van BRIMA voor vrouwen maakt o.a. gebruik van controletechnieken gecombineerd met drukpunten uit het Kyusho Jutsu. Met minimale kracht op vitale punten wordt zo een effectieve manier bereikt van defensieve bekwaamheid.

stopagressieBLUEZelfverdediging voor vrouwen heeft te maken met het niet tonen van angst. De kracht om jezelf te beschermen komt voort uit het bewust zijn van je omgeving om potentiële gevaarlijke situaties te vermijden en hoe te reageren wanneer je geconfronteerd wordt met fysieke bedreiging. Het beschermen van jezelf staat voorop.

 

Primaire doel van zelfverdediging is het voorkomen dat je slachtoffer wordt. 


Vrouwen ervaren het meest fysiek en seksueel geweld bij hen thuis:

 • 1 op de 5 vrouwen heeft met seksueel geweld van doen
 • 1 op de 6 vrouwen heeft fysiek of seksueel geweld ervaren van een huidige of voormalige partner
 • 1 op de 4 vrouwen is emotioneel mishandeld door een huidige of voormalige partner
 • 1 op de 3 vrouwen heeft met fysiek geweld van doen

 

 

Martial Arts training is een manier om ons lichaam te leren kennen, onze emoties te begrijpen en daardoor zelfvertrouwen, zelfbeheersing, zelfbewustzijn te verkrijgen om zo controle te krijgen over ons eigen leven. Trainen in vechtkunsten helpt vrouwen bewust te worden van een gevaarlijke relatie of omgeving die tot schade kan leiden, het kan vrouwen in staat stellen om keuzes te maken die hen veiligheid biedt.

 

Vrouw Veilig leert je

 • je sterker te voelen
 • vertrouwen te hebben in jezelf
 • je kracht om te zetten in acties, vooral in "verlammende" situaties zoals fysiek of emotioneel geweld
 • om te gaan met stressvolle situaties
 • je eigen persoonlijke ruimte te crëeren en de moed te hebben die ruimte te verdedigen indien nodig

 

Veel mensen beschouwen zelfverdediging als een karateschop tegen de lies of prikken in de ogen van een aanvaller. Maar zelfverdediging betekent eigenlijk al het mogelijke doen om te voorkomen dat je vecht tegen iemand die je bedreigt of aanvalt. Zelfverdediging gaat over gezond verstand, niet je vuisten.

 

Gebruik je hoofd


Vrouwen die worden bedreigd en terugvechten "uit zelfverdediging" riskeren escalatie. De aanvaller, die al gespannen en opgepept is van adrenaline - en wie weet wat nog meer - kan hierdoor nog gewelddadiger worden. De beste manier om met dreiging van een aanval om te gaan, is proberen weg te komen.

Een manier om een potentiële aanval te voorkomen is door je instinct te vertrouwen. Je intuïtie, gecombineerd met je gezond verstand, kan je helpen om uit de problemen te blijven. Als je bijvoorbeeld alleen op straat loopt en je opeens het gevoel hebt dat er naar je wordt gekeken, kan dat je intuïtie zijn die je iets vertelt. Je gezond verstand zou je dan vertellen dat het een goed idee is om terug te gaan naar waar er meer mensen in de buurt zijn.

 

Als je met fysiek geweld bedreigd wordt, onthoud dan:

 

 • Ontwijken. Als iemand je begint te slaan, ga dan opzij en vooruit om de klap te voorkomen.
 • Laat niemand je tegen een muur duwen. Als ze je proberen te raken, ga dan in een cirkel naar de zijkant, niet naar achteren.
 • Als iemand je van achteren grijpt, probeer niet weg te komen maar duw naar achteren tegen de aanvaller en probeer de persoon uit balans te brengen. Immers tegenstander UIT BALANS geeft jou CONTROLE.

 

Er is geen magie

Er zijn geen magische technieken die beter werken voor vrouwen. Als je wilt leren hoe je je fysiek kunt verdedigen tegen een aanval, vooral ongewapend, dan is vaardigheid vereist. Je krijgt die vaardigheden alleen maar door herhaaldelijke training, met behulp van goed werkende technieken en een juiste strategie. Informeer naar de mogelijkheden!

CONTACT

Vaste trainingstijden

BUDO-RYU INTERNATIONAL
Hertenweg 2
4455 TL Nieuwdorp
Tel: 0113 613027
Elke dinsdagavond 19:00 - 20:00 uur

Connect With Us

twitter

Vaste trainingstijden

BRIMA DEFENCE
Hertenweg 2
4455 TL Nieuwdorp
Tel: 0113 613027
Elke dinsdagavond 20:00  - 21:00 uur

Connect With Us

twitter

© 2007 - 2018 Budo-Ryu International. Alle rechten voorbehouden. De inhoud van de website en artistieke werken zijn het intellectuele eigendom van budoryu-international.com. Geen enkel deel van de materialen inclusief afbeeldingen of logo's, beschikbaar op deze website, mag worden gekopieerd, gefotokopieerd, gereproduceerd, geheel of gedeeltelijk, zonder specifieke toestemming.