BRI MARTIAL ARTS SELF DEFENCE - A CIVILIAN PROTECTION ART - WORKSHOP OP MAAT. WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN. PRIVE OF IN GROEPSVERBAND.

WORKSHOP OP MAAT

BRI MARTIAL ARTS SELF DEFENCE - A CIVILIAN PROTECTION ART.  
Prepare to DEFEND yourself, Sharpen your REFLEXES. 
Gain CONFIDENCE as you learn KEY MARTIAL ARTS SELF DEFENCE SKILLS.

WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN - WORKSHOP OP MAAT. Neem gerust CONTACT op voor meer informatie over ADVIES & TRAINING betreft Fysieke & Mentale Weerbaarheid  CONTACT


BRIMA TEAM

50PLUSSERS

BRI MARTIAL ARTS SELF DEFENCE - A CIVILIAN PROTECTION ART. 
WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN  -  WORKSHOP OP MAAT.

Maak kennis met verschillende technieken om je weerbaarheid te vergroten. De zelfverdedigingslessen van BRIMA voor ouderen maakt o.a. gebruik van bewegingsleer d.m.v. KATA uit het Budo-Ryu karate. Immers in balans is in controle. Ook worden er controletechnieken uit het Ju-Jitsu aangeleerd. Opkomen voor jezelf! Aandacht voor het in toom houden van een conflict dmv psychologisch overwicht; het bewust en zelfverzekerd optreden wat vaak doeltreffender is dan fysiek geweld. BRIMA geeft ouderen het gevoel van veiligheid terug.

Zelfverdediging voor senioren heeft te maken met het niet tonen van angst. De kracht om jezelf te beschermen komt voort uit een bewustzijn van de omgeving, een onbevreesde aanwezigheid en een goed begrip van de mogelijkheden.

Er is geen magie

Er zijn geen magische technieken die beter werken voor een oudere iemand. Als je wilt leren hoe je je fysiek kunt verdedigen tegen een aanval, vooral ongewapend, dan is vaardigheid vereist. Je krijgt die vaardigheden alleen maar door herhaaldelijke training, met behulp van goed werkende technieken en een juiste strategie. Informeer naar de mogelijkheden!

CONTACT

SCHOOL CLINIC

BRI MARTIAL ARTS SELF DEFENCE - A CIVILIAN PROTECTION ART. 
WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN  -  WORKSHOP OP MAAT.

Word assertief, niet agressief. Maak kennis met verschillende technieken om je weerbaarheid te vergroten. De zelfverdedigingslessen van BRIMA voor de jeugd bestaan o.a. uit afweer-, stoot- en controletechnieken. Je leert beter voor jezelf op te komen in situaties waarbij dat echt nodig is. Het is ook heel gezond om op deze manier in beweging te zijn. En het is vooral heel leuk om mee te doen.

stopagressieBLUEPesten is een van de meest voorkomende factoren bij zelfmoord onder kinderen van 11-16 jaar.

BRIMA LEERT JE EEN EIND TE MAKEN AAN FYSIEKE & VERBALE PESTERIJEN.

 

Zelfverdediging voor kinderen

Kinderen behoren te leren hoe ze voor zichzelf moeten zorgen, door zich bewust te worden van mogelijk bedreigende situaties en hoe ze te vermijden. Het is onze taak om hen te bewapenen met de benodigde kennis om veilig te blijven.

VROUW VEILIG

BRI MARTIAL ARTS SELF DEFENCE - A CIVILIAN PROTECTION ART. 
WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN  -  WORKSHOP OP MAAT.

Maak kennis met verschillende technieken om je weerbaarheid te vergroten. De zelfverdedigingslessen van BRIMA voor vrouwen maakt o.a. gebruik van controletechnieken gecombineerd met drukpunten uit het Kyusho Jutsu. Met minimale kracht op vitale punten wordt zo een effectieve manier bereikt van defensieve bekwaamheid.

stopagressieBLUEZelfverdediging voor vrouwen heeft te maken met het niet tonen van angst. De kracht om jezelf te beschermen komt voort uit het bewust zijn van je omgeving om potentiële gevaarlijke situaties te vermijden en hoe te reageren wanneer je geconfronteerd wordt met fysieke bedreiging. Het beschermen van jezelf staat voorop.

 

Primaire doel van zelfverdediging is het voorkomen dat je slachtoffer wordt. 


Vrouwen ervaren het meest fysiek en seksueel geweld bij hen thuis:

  • 1 op de 5 vrouwen heeft met seksueel geweld van doen
  • 1 op de 6 vrouwen heeft fysiek of seksueel geweld ervaren van een huidige of voormalige partner
  • 1 op de 4 vrouwen is emotioneel mishandeld door een huidige of voormalige partner
  • 1 op de 3 vrouwen heeft met fysiek geweld van doen

KYUSHO JUTSU

BRI MARTIAL ARTS SELF DEFENCE - A CIVILIAN PROTECTION ART. 
WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN  -  WORKSHOP OP MAAT.

De traditionele Japanse Martial Arts kent verschillende disciplines waarvan Kyusho-Jutsu er een van is. Shihan Robert Rohrey begon met de studie van Kyusho Jutsu - de kunst van de aanval op de interne energiebanen om zo de Ki van de tegenstander lam te leggen- onder Sensei Vince Morris in 1996. Rob is een gecertificeerd Kyusho Jutsu instructeur en voormalig IIKR Coördinator voor Nederland. 

Kyusho Jutsu omvat het slaan of manipuleren van de energiepunten of drukpunten van het lichaam. Deze punten bevinden zich langs 14 meridianen door het hoofd, de armen, de benen en de romp.

 

In wezen is het verdedigen van jezelf in Kyusho het aanvallen van de actieve punten of een selectie/combinatie van drukpunten. Dit zijn dezelfde drukpunten die ook worden gebruikt in Shiatsu en Acupunctuur. Sommige kwetsbare delen van het menselijke lichaam zijn heel duidelijk herkenbaar, zoals de ogen, neus en geslachtsorganen, drukpunten zijn minder zichtbaar maar even kwetsbaar als ze op de juiste manier worden geactiveerd. De moeilijkheid is dat drukpunten in het algemeen klein zijn en vanuit een bepaalde hoek moeten worden geactiveerd, meestal uniek voor dat specifieke punt. Een andere complicatie is dat elk punt zijn eigen manier van manipulatie heeft. Moet je slaan, vastgrijpen of wrijven?

 

Zonder de juiste kennis en begrip van het menselijk lichaam zal Kyusho Jutsu niet werken

 

De aanval op de actieve punten verstoort de normale stroom van Qi. Als een steen in het water gegooid; een klap op een vitaal punt kan de stroom van Qi door het meridiaanstelsel verstoren. Een dergelijke verstoring van het meridiaanstelsel heeft een impact op de innerlijke harmonie van het lichaam, resulterend in een fysiologische reactie.

 

CLOSE COMBAT

BRI MARTIAL ARTS SELF DEFENCE - A CIVILIAN PROTECTION ART. 
WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN  -  WORKSHOP OP MAAT.

Van de straat voor de straat. Deze cursus is geschikt voor beveiligingspersoneel, politie en wordt landelijk op karatescholen gegeven. Een combinatie van karate, drukpunten en Ju-Jitsu; bescherming d.m.v controle-, klem-, schop- en (wapen)afweer-technieken.

wordt aangewerkt

 

Er is geen magie

Er zijn geen magische technieken. Als je wilt leren hoe je je fysiek kunt verdedigen tegen een aanval, vooral ongewapend, dan is vaardigheid vereist. Je krijgt die vaardigheden alleen maar door herhaaldelijke training, met behulp van goed werkende technieken en een juiste strategie. Informeer naar de mogelijkheden!

CONTACT

Vaste trainingstijden

BUDO-RYU INTERNATIONAL
Hertenweg 2
4455 TL Nieuwdorp
Tel: 0113 613027
Elke dinsdagavond 19:00 - 20:00 uur

Connect With Us

twitter

Vaste trainingstijden

BRIMA DEFENCE
Hertenweg 2
4455 TL Nieuwdorp
Tel: 0113 613027
Elke dinsdagavond 20:00  - 21:00 uur

Connect With Us

twitter

© 2007 - 2018 Budo-Ryu International. Alle rechten voorbehouden. De inhoud van de website en artistieke werken zijn het intellectuele eigendom van budoryu-international.com. Geen enkel deel van de materialen inclusief afbeeldingen of logo's, beschikbaar op deze website, mag worden gekopieerd, gefotokopieerd, gereproduceerd, geheel of gedeeltelijk, zonder specifieke toestemming.