KYUSHO JUTSU OMVAT HET MANIPULEREN VAN DE DRUKPUNTEN VAN HET LICHAAM

In plaats van geweld te gebruiken, gebruiken we de kennis van het menselijk lichaam om een ​​tegenstander te overmeesteren

KYUSHO JUTSU

BRI MARTIAL ARTS SELF DEFENCE - A CIVILIAN PROTECTION ART. 
WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN  -  WORKSHOP OP MAAT.

De traditionele Japanse Martial Arts kent verschillende disciplines waarvan Kyusho-Jutsu er een van is. Shihan Robert Rohrey begon met de studie van Kyusho Jutsu - de kunst van de aanval op de interne energiebanen om zo de Ki van de tegenstander lam te leggen- onder Sensei Vince Morris in 1996. Rob is een gecertificeerd Kyusho Jutsu instructeur en voormalig IIKR Coördinator voor Nederland. 

Kyusho Jutsu omvat het slaan of manipuleren van de energiepunten of drukpunten van het lichaam. Deze punten bevinden zich langs 14 meridianen door het hoofd, de armen, de benen en de romp.

 

In wezen is het verdedigen van jezelf in Kyusho het aanvallen van de actieve punten of een selectie/combinatie van drukpunten. Dit zijn dezelfde drukpunten die ook worden gebruikt in Shiatsu en Acupunctuur. Sommige kwetsbare delen van het menselijke lichaam zijn heel duidelijk herkenbaar, zoals de ogen, neus en geslachtsorganen, drukpunten zijn minder zichtbaar maar even kwetsbaar als ze op de juiste manier worden geactiveerd. De moeilijkheid is dat drukpunten in het algemeen klein zijn en vanuit een bepaalde hoek moeten worden geactiveerd, meestal uniek voor dat specifieke punt. Een andere complicatie is dat elk punt zijn eigen manier van manipulatie heeft. Moet je slaan, vastgrijpen of wrijven?

 

Zonder de juiste kennis en begrip van het menselijk lichaam zal Kyusho Jutsu niet werken

 

De aanval op de actieve punten verstoort de normale stroom van Qi. Als een steen in het water gegooid; een klap op een vitaal punt kan de stroom van Qi door het meridiaanstelsel verstoren. Een dergelijke verstoring van het meridiaanstelsel heeft een impact op de innerlijke harmonie van het lichaam, resulterend in een fysiologische reactie.

 

Een belangrijk element in Kyusho Jutsu is de studie van de reactie van het lichaam wanneer de actieve punten worden aangevallen of gemanipuleerd. Het verkrijgen van deze kennis over de anatomie van de mens is een belangrijk onderdeel van Kyusho Jutsu en een studie op zichzelf. In plaats van geweld te gebruiken, gebruiken we de kennis van het menselijk lichaam om een ​​tegenstander te overmeesteren. 

 

 

Goedkope exploitatie

 

kyushoLOGOWe zien steeds vaker dat Kyusho Jutsu wordt misbruikt door onervaren mensen die vaak tot het uiterste gaan door gevaarlijke punten te raken alleen vanwege het effect of, nog erger, voor de lol. Youtube heeft heel veel van deze misleide Kyusho video's, vaak te koop, meestal overgenomen door minderjarigen die op hun beurt denken dat ze superman zijn.

Jezelf verdedigen door traumatiserende actieve punten in je tegenstander kan niet alleen ernstige pijn veroorzaken maar ook bewusteloosheid en zelfs de dood. Onderschat Kyusho Jutsu nooit. De zaak is niet alleen enorm complex en uitgebreid maar ook erg gevaarlijk. Vermijd langdurig slaan of overmatige activering van de drukpunten. Niemand weet wat het effect is op de lange termijn. Daarom is een degelijke basisopleiding en scholing nodig.

 

Robert Rohrey 5th dan, IKJR
Independant Kyusho Jutsu Research

Vaste trainingstijden

BUDO-RYU INTERNATIONAL
Hertenweg 2
4455 TL Nieuwdorp
Tel: 0113 613027
Elke dinsdagavond 19:00 - 20:00 uur

Connect With Us

twitter

Vaste trainingstijden

BRIMA DEFENCE
Hertenweg 2
4455 TL Nieuwdorp
Tel: 0113 613027
Elke dinsdagavond 20:00  - 21:00 uur

Connect With Us

twitter

© 2007 - 2018 Budo-Ryu International. Alle rechten voorbehouden. De inhoud van de website en artistieke werken zijn het intellectuele eigendom van budoryu-international.com. Geen enkel deel van de materialen inclusief afbeeldingen of logo's, beschikbaar op deze website, mag worden gekopieerd, gefotokopieerd, gereproduceerd, geheel of gedeeltelijk, zonder specifieke toestemming.